Blogging, ce greșeli trebuie să evitați când începeți un blog?

Plănuiți să deveniți blogger și căutați câteva sfaturi profesionale? Primul lucru căruia trebuie să-i acordați atenție sunt greșelile de începător în ale blogging-ului.

Evitând aceste greșeli comune, veți putea să construiți un blog care este citit. De asemenea, va fi și mai prietenos cu motoarele de căutare.

Există câteva greșeli frecvente de blog pe care fiecare începător ar trebui să le evite. Prin evitarea acestora, un blog, în timp, poate deveni o afacere profitabilă.

De ce este important să acordați atenție greșelilor la început de blogging?

Trăim într-o lume în care informațiile sunt disponibile și la îndemână. Nu există nicio îndoială că veți obține un blog informativ. Cu toate acestea, unii utilizatori se vor putea confrunta cu o supraîncărcare cu informații.

Suntem înconjurați peste tot de informații ieftine. În prezent, oamenii au tendința de a obține date pe care doresc să le aibă. Tot ce trebuie să facă este să apese butonul de click și toate sunt la îndemână.

Dacă aveți un website de blogging trebuie să vă asigurați contribuția la informațiile primite de oameni. Acest tip de informație nu ar trebui să fie ieftină.

Utilizatorii nu vor fi deloc interesați de informații atunci când nu sunt valoroase.

Singurul lucru pe care trebuie să vă concentrați este să creați conținut care să aibă o anumită valoare. Dacă veți oferi plus valoare nu există nicio îndoială că veți avea toate beneficiile pe care le urmăriți.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de crearea conținutului, trebuie să vă asigurați că aveți idei utile. Dar, când ești începător, s-ar putea să ai tendința de a face niște greșeli în blogging.

Ce greșeli trebuie să evitați dacă doriți să faceți blogging?

Când începeți ca blogger, nu există nicio îndoială că veți face unele greșeli. În articolul de azi nu zicem să nu încercați dar tragem un semnal de alarmă. Pe alocuri, aceste greșeli s-ar putea să nu fie atât de grave, dar totuși, puteți pierde din vizitatori.

În aceste condiții, trebuie să vă concentrați mai mult pe greșeli și, în special, pe cum să le evitați. În articolul de azi avem câteva recomandări care vă pot scuti de unele eforturi suplimentare.

Crearea unui blog complex

Una din cele mai frecvente greșeli pe care bloggerii tind să le facă în primul rând. A avea un blog complex va însemna că este un semn de bază al inteligenței și o sofisticare. Aveți nevoie și de un web design care să fie la un nivel ridicat.

Dar atunci trebuie să știți un lucru, și anume că, nu scrieți pentru website-uri complexe și instituții academice. Într-un astfel de caz trebuie să faceți contrariul. Asigurați-vă că nevoile clienților sunt satisfăcute prin ceea ce creați.

Prezentați informații utile și pe înțelesul utilizatorilor.

Când vine vorba de furnizarea de informații utile, trebuie să rețineți că nu profesioniștii citesc conținutul. Ci oamenii normali, obișnuiți. Evident, varianta a doua nu o exclude pe prima.

Într-un fel, conținutul pe care îl creați ar trebui să fie lizibil și atrăgător pentru cititori. Este un mod prin care vă veți putea asigura că oferiți un plus de valoare cititorilor dvs. Blogul de nișă va avea doar de câștigat!

În blogging nu trebuie să fiți egoist

Când porniți un blog s-ar putea să apară anumite momente când scrieți doar despre dvs. Situația ar putea fi atrăgătoare pentru unii vizitatori. Însă, trebuie să rețineți că cititorii s-ar putea să nu fie interesați să știe doar de dvs.

Împărtășirea poveștilor și a obiectivelor vieții dvs. tot timpul s-ar putea să nu fie singurul lucru interesant. Trebuie să creați conținut pe care cititorii ar dori să îl citească, în primul rând.

Scopul principal aici este de a ghida cititorii și apoi de a-i inspira pe aceștia. Deci, puteți vorbi despre experiența pe care ați avut-o. Dar apoi trebuie să vă asigurați că aveți o anumită personalitate și în articolele pe care le scrieți.

În acest fel puteți inspira cititorii să devină mai fericiți și mai productivi.

Ceea ce vrem să spunem e că trebuie să evitați să fiți prea indulgent. Concentrați-vă mai mult pe crearea de conținut care să ofere cititorilor un plus de valoare. Acesta este unul dintre principalele lucruri de care trebuie să țineți cont.

Publicarea zilnică este o greșeală comună pentru începători

Aceasta e o altă greșeală obișnuită pe care trebuie să o evitați când doriți să creșteți valoarea blog-ului. Nu uitați că scrieți pentru oameni. Credeți că trebuie să publicați zilnic pentru a obține comentarii?

Ei bine, aceasta e cu siguranță o greșeală de începător în blogging. Nu trebuie să faceți acest lucru atunci când doriți să obțineți un impact de durată. Mai ales că publicarea zilnică poate crea o presiune ce scade valoarea textelor.

Nu este nevoie să publicați zilnic, deoarece va trebui să vă confruntați cu unele consecințe. De exemplu, aglomerarea căsuței de e-mail a celor abonați. Unele servicii de e-mail vă pot percepe activitatea ca fiind spam.

Se concentrează doar pe SEO

Acesta este un lucru pe care trebuie să-l evitați cu siguranță. Să țineți cont de optimizare SEO este ceva ce trebuie să faceți, cu siguranță.

Însă, să scrieți doar de dragul SEO ar însemna că scrieți doar pentru roboții motoarelor de căutare. Deci, trebuie să vă asigurați că nu pierdeți efortul în zadar.

Nu permiteți căutării Google să guverneze articolele pe care le faceți. Nu ar trebui să înăbușe creativitatea pe care o aveți. Umplerea conținutului de cuvinte cheie s-ar face în detrimentul valorii pe care încercați să o oferiți.

Articolul nu doar că va deveni mai dezinteresant, dar nu va oferi nicio utilitate.

Deci, acesta e unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont. Creați conținut bogat în cuvinte cheie, dar păstrați o densitate naturală. Situația va fi cu adevărat benefică pentru dvs. și pentru motoarele de căutare.

Mare atenție la problema ridicată de conținutul plagiat. Multe servicii SEO se pot pierde ca urmare a unor decizii ce se vor dovedi a fi păguboase.

Cea mai eficientă soluție este să utilizați un plugin WordPress dedicat în acest sens. Puteți opta pentru Yoast SEO sau All in One SEO Pack. Acestea pot fi extrem de eficiente în activitatea de blogging.

Concentrarea doar pe numărul de cuvinte

Punem pariu că acest lucru vi se pare puțin familiar. Mulți oameni din diferite domenii se concentrează pe conținut și pe cuvintele pe care le oferă clienților.

Vă veți uita la monitorul computerului dacă vă concentrați cu siguranță pe numărul de cuvinte. Deci, trebuie să vă asigurați că creați întotdeauna conținut. Nu doar să vă concentrați pe numărul de cuvinte.

Acesta este un amănunt pe care trebuie să-l amintiți întotdeauna. Dacă articol e voluminos prin prisma subiectului abordat, evident că va fi mai mare. Însă și un articol de 500 de cuvinte poate livra informații utile.

Alte greșeli întâlnite în blogging

În plus față de aceste greșeli, există și altele comune începătorilor. Doar le vom menționa pentru a ști de ce trebuie să țineți cont. Alte greșeli comune în blogging sunt:

  • neutilizarea blog-ului pentru a capta clienți potențiali;
  • nu se utilizează analize pentru a găsi cele mai populare articole și înclinații comportamentale ale publicului;
  • nu există butoane de distribuire pe social media (hashtag) sau un apel la acțiune convingător;
  • nu se răspunde la comentariile cititorilor;
  • nu se includ imagini, videoclipuri și alte tipuri de elemente grafice relevante în articole;
  • nu se utilizează cuvinte cheie în mod organic;
  • se așteaptă ca toate articolele să devină virale;
  • nu se optează pentru o formă lungă de conținut (Google indexează mai bine articolele mai complexe);
  • nu se folosește densitatea corectă a cuvintelor cheie în articolele publicate.

Concluzie

Deci, acestea sunt câteva dintre recomandările pe care trebuie să le aveți în vedere. Învățați cum să le evitați pentru a crea conținutul pe care oamenii îl vor iubi de la început.

Odată învățate aceste greșeli, absența lor va deveni o normalitate.

Trebuie să vă asigurați că evitați în mod constant să faceți aceste greșeli de începător în blogging. Creați articole care vizează publicul, generează clienți potențiali și asigură o rată de conversie.

Cunoașteți alte greșeli ale bloggerilor, mai ales la început de drum? Simțiți-vă liber să ne scrieți părerile în secțiunea de comentarii sau pe adresa noastră de contact.