Cum încercați să găsiți idei noi de conținut? E întrebarea principală cu care se confruntă…
WordPress Customizer, ce este și cum se folosește?
E probabil unul din acele elemente ale WordPress care a rămas neinteresante destul de mult timp. Cu toate acestea, actualizările recente l-au schimbat în bine. Au făcut din WordPress Customizer o opțiune excelentă de la sine.
Ce este mai exact WordPress Customizer? Cât de benefic ar fi în proiectarea website-ului dvs. WordPress? Să explorăm conceptul în detalii mai fine.
Ce este WordPress Customizer?
WordPress Customizer este o opțiune excelentă care vă ajută să aveți grijă de aspectul și designul temei dvs. Vă oferă o interfață unică pentru schimbarea aspectului și funcționalității WordPress-ului dvs.
Modificările pe care le puteți face cu personalizatorul variază într-un spectru mai larg. Vă poate ajuta chiar să faceți modificări masive: titlul website-ului, imaginea de fundal și elemente din meniu.
Ceea ce îl face și mai important e faptul că toate acestea pot fi gestionate de pe un ecran. Puteți să vă bucurați și de o interfață ușor de manevrat.
O prezentare generală a funcționalităților
WordPress e într-adevăr un sistem excelent de gestionare a conținutului pentru utilizatori. Cu toate acestea, lipsa de personalizare a fost limitată până acum la dezvoltatori.
Implică angajarea de experți dacă doriți să personalizați un website sau un blog.
Dar, actualizările recente au făcut din WordPress Customizer o caracteristică simplificată și mai ușoară. Vă permite să efectuați o mulțime de sarcini care vă transformă website-ul pentru vizitatori. Opțiunea excelentă e interfața mai ușoară și mai simplă pe care acesta o oferă.
Considerăm că este o opțiune atractivă pentru personalizarea blog-ului dvs. WordPress. În loc să verificați opțiunile pentru personalizare de la un alt back-end, folosiți WordPress Customizer.
Unde găsiți WordPress Customizer în panoul de administrare?
Mergeți la panoul de administrare al WordPress și navigați la opțiunea Aspect/Personalizare. Veți fi direcționat către interfața Customizer cu previzualizarea temei existente în dreapta. Opțiunile de personalizare se află în zona stângă.
Personalizatorul vă oferă opțiuni pentru o varietate de teme de configurare. Inclusiv editarea subsolului, antetului, identității website-ului, culorilor și fundalurilor. Puteți verifica aspectul unui website înainte de a salva oricare dintre modificări.
Cum se utilizează WordPress Customizer?
Cum vă permite WordPress Customizer să configurați website-ul? Există multe zone pe care le-ați putea personaliza. Să examinăm caracteristicile, funcțiile și opțiunile de personalizare pe care vi le oferă WordPress Customizer.
Cu toate acestea, rețineți că personalizarea depinde de caracteristicile și de dezvoltarea temei. Este posibil ca unele funcții să nu fie acceptate în cazul unor teme specifice.
Configurarea identității website-ului
Mai întâi, vom începe cu primul element din WordPress Customizer. Vă oferă o opțiune de a edita numele și sloganul website-ului dvs. Dați click pe „Identitatea website-ului” și alegeți setările pe care vi le oferă.
Completați doar câmpurile și veți vedea rezultatele instantaneu în fereastra de previzualizare. Dați click pe „Salvare și publicare” și ați terminat! Puteți chiar să încărcați cu ușurință o pictogramă prin această pagină.
Personalizați meniul
Puteți să personalizați elementele de meniu ale website-ului dvs. De exemplu, dacă nu vă place meniul implicit de pe temă și doriți să îl modificați. Dați click pe opțiunea „Meniu” de pe WordPress Customizer.
Următorul click e pe „Adăugați un meniu”. Tastați un nume pentru noul meniu și apoi dați click pe „Creați meniu”.
Odată ce noul meniu este creat, următorul pas este să îl personalizați, în continuare. Implică editarea setărilor sale. Puteți efectua o mulțime de lucruri cu elementul de meniu nou creat.
Puteți să-i schimbați numele, să-i modificați ordinea, să ajustați celelalte opțiuni pentru meniu. Setările sunt mult mai ușor de înțeles, chiar și pentru începători.
Puteți exersa configurarea meniului până când vă simțiți confortabil.
Schimbați culorile website-ului
Aceasta este o altă opțiune oferită de WordPress Customizer. Schimbarea culorilor poate transforma considerabil aspectul website-ului sau blog-ului dvs.
Cu siguranță este un aspect care ține mai degrabă de zona de web design. Dar cine știe? Poate descoperiți combinația de culori de care veți fi mulțumit.
Navigați la opțiunea „Culori” din WordPress Customizer. Desigur, opțiunile disponibile pentru dvs. vor depinde de culorile pe care tema dvs. le poate folosi.
Ar trebui să puteți personaliza culorile pentru o varietate de articole.
Personalizați setările de postare
Aceasta este una dintre acele setări pe care le puteți realiza doar cu WordPress Customizer. Majoritatea celorlalte personalizări pot fi efectuate și din alte locații. Însă, setările de postare unică nu sunt disponibile nicăieri altundeva.
Dați click pe „Setări postare unică” din meniul WordPress Customizer. Veți avea acces la o mulțime de configurații ce pot fi aplicate articolelor de blog pentru a le face unice.
Va defini modul în care textul articolului dvs. și alte elemente ale vor fi vizibile pentru utilizatori. Există și mai multe setări, cum ar fi opțiunea de a ascunde numele autorului sau articolele asemănătoare.
Personalizați setările de fundal
Funcționalitatea va fi disponibilă dacă tema dvs. folosește o imagine de fundal sau dacă o acceptă. Instrumentul de la WordPress vă permite să personalizați setările. Dezactivați imaginea de fundal sau schimbați-o cu una preferată.
Dați click pe „Imagine de fundal” sub meniul WordPress Customizer. În afară de schimbarea imaginii puteți utiliza personalizarea și pentru opțiuni și modificări.
Unele dintre aceste setări suplimentare includ configurarea structurii de repetare a fundalului. De asemenea, puteți configura poziția de fundal și atașamentul.
Previzualizări pentru mai multe platforme
Google și alte motoare de căutare s-au concentrat pe compatibilitatea mobilă a unui website. Poate fi un punct major care să afecteze zona de optimizare SEO a website-ului dvs.
Verificați dacă tema acceptă aspectul receptiv și dacă poate fi vizualizată pe mai multe platforme.
Personalizatorul vă permite să verificați previzualizările pentru mobil și tabletă ale website-ului din instrument. În mod implicit, afișează website-ul în vizualizarea desktop.
Puteți utiliza pictogramele din partea de jos a paginii pentru a comuta între mai multe platforme. În aceste condiții, puteți să verificați compatibilitatea website-ului dvs.
Acesta este un aspect important pentru eforturile de servicii SEO. Doriți să livrați un produs cât mai complet? Acesta trebuie să arate impecabil, indiferent de platforma de pe care este accesat.
Configurați un antet personalizat cu WordPress Customizer
Antetul și sigla sunt printre cele mai importante aspecte ce cresc vizibilitatea online a website-ului. Personalizatorul vă ajută să obțineți cea mai bună funcționalitate de personalizare pentru blog.
Accesați WordPress Customizer și dați click pe „Header”. Unele teme îl vor putea afișa ca imagine antet. Dați click pe „Adăugați o imagine nouă” dacă antetul dvs. nu vine deja cu o imagine.
Încărcați o imagine exact cum faceți cu imaginea din articol sau galeria media.
Dimensiunile exacte ale imaginii dvs. vor depinde de tema pe care ați instalat-o. Asigurați-vă că imaginea pe care o încărcați este compatibilă cu aceste standarde și e HD. Le puteți reduce dimensiunile folosind diferite instrumente SEO din WordPress.
Concluzie
Asta a fost tot ce am avut de menționat cu privire la WordPress Customizer. E într-adevăr o opțiune excelentă pentru nevoile dvs. de personalizare a website-ului.
Considerăm că e o opțiune bună, în comparație cu alte variante de back-end cu care ați lucrat până acum. În special dacă sunteți un începător în acest domeniu de activitate.
Cu toate acestea, opțiunile de personalizare disponibile depind în totalitate de tema pe care ați instalat-o. Unele teme pot accepta toate caracteristicile pe care vi le oferă WordPress Customizer.
Este posibil ca altele să nu fie compatibile cu o parte din funcții.
Convingeți-vă că tema existentă este actualizată la cea mai recentă versiune. Astfel, vă asigurați că personalizarea funcționează conform așteptărilor dvs. Dacă nu obțineți nivelul de personalizare pe care îl așteptați, vă recomandăm să verificați o altă temă.
Ce personalizări de mai sus v-au atras cel mai mult? Care sunt temele pe care le considerați cele mai potrivite pentru cel mai larg grad de personalizare?
Vă așteptăm să împărtășiți experiențele dvs. cu WordPress Customizer în secțiunea de comentarii.